Το e-du είναι ένα ολοκληρωμένο εκπαιδευτικό περιβάλλον μελέτης το οποίο βασίζεται σε πρωτοποριακές μεθόδους διδασκαλίας. Αναλύει τη διδακτέα ύλη των σχολικών βιβλίων (θεωρία & ασκήσεις) και προσαρμόζεται στα νέα βιβλία κάθε φορά που αυτά αλλάζουν.

Στην έκδοση σε DVD περιέχονται όλα τα βασικά σχολικά μαθήματα όπως μαθηματικά, φυσική, χημεία, αρχαία ελληνικά, νεοελληνική γλώσσα, έκθεση και βιολογία στην Α Γυμνασίου.

Πολλές εκπαιδευτικές εφαρμογές δημιουργούν το ψηφιακό τους υλικό με προγράμματα που αναπτύσσονται από οίκους του εξωτερικού, τα οποία όμως δεν είναι προσαρμοσμένα στην ελληνική εκπαιδευτική πραγματικότητα.

Το e-du όμως δημιουργεί το εκπαιδευτικό ψηφιακό του υλικό με προγράμματα τα οποία ανέπτυξε η έμπειρη ομάδα των προγραμματιστών του και τα προσαρμόρμοσε στην  ελληνική εκπαιδευτική πραγματικότητα.

Το e-du είναι προσαρμοσμένο στην καθημερινή μελέτη του μαθητή. Έτσι το περιβάλλον του είναι εύκολο στη χρήση και απλό στην εφαρμογή ώστε ο μαθητής γρήγορα να ανακαλύπτει τη γνώση χωρίς τη μεσολάβηση "εφέ", τα οποία μπορεί να εντυπωσιάζουν, επιμηκύνουν όμως το χρόνο μελέτης με αποτέλεσμα να κουράζουν το μαθητή.

Το e-du είναι ένα άριστο περιβάλλον μελέτης των μαθημάτων, καθώς τα πολυμέσα (κείμενο + εικόνα + ήχος + κίνηση + διαδραστικό περιβάλλον εκπαίδευσης) είναι ακριβώς αυτό που χρειάζεται ο μαθητής στην καθημερινή του μελέτη.

Το e-du δεν προσβάλει, ούτε τιμωρεί τον μαθητή. Με το e-du ο μαθητής έχει συνείδηση ότι είναι περιβάλλον μελέτης, δε ντρέπεται, δε φοβάται επομένως η επανάληψη και η λαθεμένη απάντηση δε δημιουργεί κανενός είδους αρνητικές ψυχολογικές αντιδράσεις.

Η διδασκαλία της μαθήματος ολοκληρώνεται με πλήθος διαδραστικών ερωτήσεων πολλαπλών επιλογών (Quiz), σε δύο διαφορετικά επίπεδα δυσκολίας.-Η κάθε μία από αυτές συνδέεται άμεσα με τη θεωρία δίνοντας έτσι τη δυνατότητα στο μαθητή να καλύψει το "κενό" γνώσης που δημιουργείται όταν αδυνατεί να απαντήσει στην ερώτηση.-Όταν ο μαθητής δίνει λάθος απάντηση, τότε ο καθηγητής άμεσα του αιτιολογεί προφορικά τη λανθασμένη απάντηση, χωρίς όμως να του δίνει τη σωστή, ώστε να την ανακαλύψει μόνος του και να κατακτήσει έτσι τη γνώση.-Όταν ο μαθητής δίνει σωστή απάντηση, ο καθηγητής και πάλι την αιτιολογεί προφορικά, ώστε ο μαθητής να την επιβεβαιώσει και να βελτιώσει έτσι και την λεκτική του έκφραση με την αντίστοιχη ορολογία του μαθήματος.Με τα παραπάνω αλλά και πολλά ακόμη το e-du επιτυγχάνει:
-Όξυνση της  αντίληψης και κρίσης του μαθητή.
-Τόνωση της αυτοπεποίθησης με την άμεση βαθμολόγησή του.
-Αύξηση της συμμετοχικότητας στο καθημερινό μάθημα.
-Δημιουργία κινήτρων για κατάκτηση της γνώσης.
-Έγκαιρη, έγκυρη και άμεση επισήμανση και διόρθωση των λαθών πριν το σχολείο.
-Τώρα το λάθος έχει αξία …. Εκπαιδεύει.

Στο e-du DVD απαιτείται εγκατάσταση στη συσκευή από την οποία χρησιμοποιείται και δεν είναι απαραίτητη η σύνδεση του υπολογιστή στο διαδίκτυο.

Το e-du DVD λειτουργεί σε όλες τις εκδόσεις των windows και σε υπολογιστή με 1G ram και 5G ελεύθερο χώρο στο σκληρό δίσκο.