Το e-du είναι ένα ολοκληρωμένο εκπαιδευτικό περιβάλλον μελέτης το οποίο βασίζεται σε πρωτοποριακές μεθόδους διδασκαλίας. Αναλύει τη διδακτέα ύλη των σχολικών βιβλίων (θεωρία & ασκήσεις) και προσαρμόζεται στα νέα βιβλία κάθε φορά που αυτά αλλάζουν.

Στη νέα εκπαιδευτική πλατφόρμα e-learning ασύγχρονης εκπαίδευσης του e-du περιέχονται όλα τα βασικά σχολικά μαθήματα όπως μαθηματικά, φυσική, χημεία, αρχαία ελληνικά, νεοελληνική γλώσσα, έκθεση και βιολογία στην Α Γυμνασίου.

Πολλές πλατφόρμες e-learning δημιουργούν το ψηφιακό τους υλικό με προγράμματα που αναπτύσσονται από οίκους του εξωτερικού, τα οποία όμως δεν είναι προσαρμοσμένα στην ελληνική εκπαιδευτική πραγματικότητα.

Το e-du όμως δημιουργεί το εκπαιδευτικό ψηφιακό του υλικό με προγράμματα τα οποία ανέπτυξε η έμπειρη ομάδα των προγραμματιστών του και τα προσαρμόρμοσε στην  ελληνική εκπαιδευτική πραγματικότητα.

Το e-du είναι προσαρμοσμένο στην καθημερινή μελέτη του μαθητή. Έτσι το περιβάλλον του είναι εύκολο στη χρήση και απλό στην εφαρμογή ώστε ο μαθητής γρήγορα να ανακαλύπτει τη γνώση χωρίς τη μεσολάβηση "εφέ", τα οποία μπορεί να εντυπωσιάζουν, επιμηκύνουν όμως το χρόνο μελέτης με αποτέλεσμα να κουράζουν το μαθητή.

Το e-du είναι ένα άριστο περιβάλλον μελέτης των μαθημάτων, καθώς τα πολυμέσα (κείμενο + εικόνα + ήχος + κίνηση + διαδραστικό περιβάλλον εκπαίδευσης) είναι ακριβώς αυτό που χρειάζεται ο μαθητής στην καθημερινή του μελέτη.

Το e-du δεν προσβάλει, ούτε τιμωρεί τον μαθητή. Με το e-du ο μαθητής έχει συνείδηση ότι είναι περιβάλλον μελέτης, δε ντρέπεται, δε φοβάται επομένως η επανάληψη και η λαθεμένη απάντηση δε δημιουργεί κανενός είδους αρνητικές ψυχολογικές αντιδράσεις.

Η διδασκαλία της μαθήματος ολοκληρώνεται με πλήθος διαδραστικών ερωτήσεων πολλαπλών επιλογών (Quiz), σε δύο διαφορετικά επίπεδα δυσκολίας.-Η κάθε μία από αυτές συνδέεται άμεσα με τη θεωρία δίνοντας έτσι τη δυνατότητα στο μαθητή να καλύψει το "κενό" γνώσης που δημιουργείται όταν αδυνατεί να απαντήσει στην ερώτηση.-Όταν ο μαθητής δίνει λάθος απάντηση, τότε ο καθηγητής άμεσα του αιτιολογεί προφορικά τη λανθασμένη απάντηση, χωρίς όμως να του δίνει τη σωστή, ώστε να την ανακαλύψει μόνος του και να κατακτήσει έτσι τη γνώση.-Όταν ο μαθητής δίνει σωστή απάντηση, ο καθηγητής και πάλι την αιτιολογεί προφορικά, ώστε ο μαθητής να την επιβεβαιώσει και να βελτιώσει έτσι και την λεκτική του έκφραση με την αντίστοιχη ορολογία του μαθήματος.Με τα παραπάνω αλλά και πολλά ακόμη το e-du επιτυγχάνει:
-Όξυνση της  αντίληψης και κρίσης του μαθητή.
-Τόνωση της αυτοπεποίθησης με την άμεση βαθμολόγησή του.
-Αύξηση της συμμετοχικότητας στο καθημερινό μάθημα.
-Δημιουργία κινήτρων για κατάκτηση της γνώσης.
-Έγκαιρη, έγκυρη και άμεση επισήμανση και διόρθωση των λαθών πριν το σχολείο.
-Τώρα το λάθος έχει αξία …. Εκπαιδεύει.

Το e-du e-learning είναι πλατφόρμα ασύγχρονης εκπαίδευσης και δεν απαιτείται εγκατάσταση στη συσκευή από την οποία χρησιμοποιείται. Ο χρήστης κάνει login στο λογαριασμό και στα μαθήματα στα οποία έχει δικαίωμα πρόσβασης.

Το e-du e-learning λειτουργεί σε όλα τα λειτουργικά (windows, android, linux, macOS) και από οποιαδήποτε συσκευή (υπολογιστής, tablet).